browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Echografie

Bij iedere zwangere worden de volgende echo’s in onze praktijk aangeboden:

Termijnecho
Aan het begin van de zwangerschap wordt er bij iedere zwangere een termijnecho gemaakt.
Het kindje wordt daarbij opgemeten en aan de hand van die metingen wordt gekeken of de uitgerekende datum naar aanleiding van de laatste menstruatie klopt.

Liggingsecho
Bij 36 weken wordt er bij iedere zwangere een liggingsecho gemaakt. Naast de ligging van de baby wordt er ook gekeken naar de placenta en een inschatting gemaakt van de hoeveelheid vruchtwater.

Indien er een indicatie voor is, wordt u uitgenodigd voor een extra echo; bijvoorbeeld als wij twijfelen over de groei van de baby.

Waarmee moet u rekening houden voordat er een echo gemaakt wordt?
• Op de dag van het onderzoek de buik niet insmeren met bodylotion of iets anders.
• Bij een termijnecho zorgen voor een volle blaas; vanaf een uur voor het onderzoek niet meer gaan plassen en minimaal een halve liter water drinken.
• Naast uw partner, niet meer dan 2 mensen extra meenemen naar het onderzoek.

Wij streven ernaar om alle echo’s via de buik te maken. Een enkele keer zal een echo via de buik geen duidelijk beeld geven, dan zal de echo inwendig (via de vagina) worden gemaakt.

De nekplooimeting (combinatietest) en de SEO/20-weken echo worden niet door ons gemaakt. Hiervoor moet u naar een echobureau in de omgeving. Zie het kopje zwangerschap – prenatale onderzoeken.
 
A7819