browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kinderwens

U bent van harte welkom voor een persoonlijk kinderwens-consult.

In dit gesprek geven wij informatie over juiste leefgewoontes en over de optimale omstandigheden om zwanger te worden (en zo de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten). We geven voorlichting over zwanger worden, zwangerschap en gezondheid van u en uw partner. Daarnaast komt de familie van u en uw partner aan bod, dit met betrekking tot erfelijkheid en aangeboren afwijkingen.
De invulling van het bezoek wordt aangepast aan uw eigen behoeftes/wensen en mogelijke vragen.

Ter voorbereiding op het consult vragen wij u om op internet een vragenlijst in te vullen op www.zwangerwijzer.nl. Zo kunt u direct al zien of er bepaalde gezondheidsrisico’s bestaan in uw persoonlijke situatie. De uitslag hiervan kunt u mailen naar: info@verloskundigepraktijkvollemaan.nl

Een preconceptioneel advies wordt vanuit een aanvullende zorgverzekering vergoed (bekijk uw polis of dit voor u het geval is).

 
Foliumzuur
Start bij een kinderwens met het gebruik van foliumzuur, dit verkleint de kans op het krijgen van een kindje met een neuraalbuisdefect (o.a. open rug en hazenlip). De aanbevolen hoeveelheid is 0,5 mg per dag. Foliumzuur is te verkrijgen bij drogist en apotheek. Foliumzuur zit ook in multivitamines voor een zwangere vrouw.

 
Bezoek voor meer informatie de volgende websites:
Zwanger Wijzer                                             www.zwangerwijzer.nl
Zwanger Straks                                            www.zwangerstraks.nl
Voedingscentrum                                         www.voedingscentrum.nl