browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Borst- of kunstvoeding?

Dit is een keuze die u als aanstaande ouders maakt. Om tot een goede keuze te komen is het belangrijk om van alle voor- en nadelen op de hoogte te zijn.

Borstvoeding heeft een aantal zeer belangrijke voordelen ten opzichte van kunstvoeding:
• borstvoeding bevat antistoffen en beschermt tegen belangrijke ziektes zoals maag-darmstoornissen, oorontstekingen, longontsteking en bronchitis.
• borstvoeding verkleint de kans op eczeem, astma en suikerziekte op latere leeftijd.
• borstvoeding zorgt ervoor dat de moeder sneller herstelt van de bevalling.
• wanneer een moeder borstvoeding heeft gegeven is de kans op verschillende soorten kanker en botontkalking flink kleiner.
• borstvoeding is altijd aanwezig, op de juiste temperatuur en goedkoop.

Op de praktijk worden regelmatig voorlichtingsavonden gehouden over borstvoeding. U kunt zich inschrijven voor deze voorlichtingsavond middels het inschrijfformulier in de wachtkamer of door ons te bellen. Tijdens de zwangerschap zullen wij met u stil staan bij de keuze voor borst- of kunstvoeding.
Ook kunt op internet veel informatie vinden over borstvoeding: www.borstvoeding.nl

Wij hebben respect voor welke keuze u ook maakt en zullen u alle begeleiding bieden die u nodig heeft bij zowel borst- als kunstvoeding.