browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kraamperiode

Tijdens de kraamperiode komt een kraamverzorgster u thuis helpen zodat u goed kunt herstellen van de bevalling en wennen aan het ouderschap. Daarbij doet zij dagelijks controles bij moeder en kind. Ook verzorgt zij een deel van de huishouding. De kraamverzorgster is de 1e week in het gezin aanwezig, in uitzonderlijke situaties kan zij tot en met de 10e dag zorg verlenen bij u thuis. Als verloskundige werken wij nauw samen met de kraamverzorgster; zij is de hele dag in het gezin aanwezig en waarschuwt ons wanneer iets extra aandacht behoeft.

Tijdens de kraamperiode komt rond de 5e dag de Jeugd Gezondheid Zorg (JGZ) langs om de hielprik en gehoortest af te nemen bij uw kindje.

Wij komen in de kraamperiode regelmatig langs om te kijken hoe het gaat. Tot 6 weken na de bevalling zijn wij verantwoordelijk voor de controle op herstel van de kraamvrouw. De controles van het kind worden overgenomen door de JGZ. Mocht u in deze periode vragen of problemen hebben, dan zijn wij uw aanspreekpunt.

Ook tijdens de kraamperiode zijn wij 24 uur per dag te bereiken voor vragen of bij ongerustheid. Neem dan contact op met de dienstdoende verloskundige op 06-23227987.